حجت الاسلام ناصر خلج

در دایره ی قسمت ما نقطه ی تسلیمـیـم . . . . . . لطف آنچه تو اندیشی حکم آنچه تو فرمایی

حجت الاسلام ناصر خلج

در دایره ی قسمت ما نقطه ی تسلیمـیـم . . . . . . لطف آنچه تو اندیشی حکم آنچه تو فرمایی

حجتالاسلام خلج در گفتوگو با تسنیم:

انبیا و اوصیای آنها به مقام نرسیدند مگر با اقرار به فضیلت و محبت زهرا(س)

شناسه خبر: 1342388 سرویس: فرهنگی

 ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۲

حجت الاسلام ناصرخلج کارشناس مسائل دینی

حجت الاسلام ناصرخلج کارشناس مسائل دینی

حجتالاسلام خلج با اشاره به حجیت حضرت زهرا(س) بر تمام انبیا و ائمه(ع) گفت: خداوند نبوت را برای پیامبری کامل نکرد، مگر اینکه به فضیلت و محبت فاطمه زهرا(س) بر خودشان اقرار کردند.

 

حجتالاسلام ناصر خلج کارشناس و سخنران دینی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، در پاسخ به این سؤال که منظور حجت بودن فاطمه زهرا(س) بر تمام ائمه(ع) چیست، گفت: در ابتدا لازم است مفهوم «حجت» مورد بررسی قرار گیرد و بعد به تبیین آن پرداخت. «حجت» چیزی است که به وسیلۀ آن استدلال و احتجاج می‌کنند، طوری که طرف مقابل به سکوت وا داشته شود.

 

وی با اشاره به تقسیم‌‏بندی واژۀ حجت در کلام امام کاظم(ع) اظهار کرد: امام کاظم(ع) «حجت» را به حجت ظاهری و باطنی تقسیم می‌کنند که منظور از حجت ظاهری، انبیا، مرسلین و ائمه(ع) و منظور از حجت باطنی نیز «عقل» انسان است.

 

حجتالاسلام خلج افزود: این دو حجت پیوسته باید با هم باشند و اگر یکی از آن دو نباشد، دچار مشکل می‌شویم که این، اهمیت این دو حجت را می‌رساند که باید  لازم و ملزوم یکدیگر باشند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: در زیارت جامعۀ کبیره از اهل‌بیت(ع) با تعبیر «حجج الجبّار» یاد شده است و امام حسن عسکری(ع) در اهمیت این موضوع فرمودند: «نحن حجج الله علی خلقه و جدتنا فاطمه حجةالله علینا» ما اهل بیت، حجت خدا بر خلق هستیم و مادر ما فاطمه(س) حجت خدا بر ماست.

 

حجتالاسلام خلج با اشاره به حدیثی از امام مجتبی (ع) مبنی بر اینکه «در دنیا عابدتر از فاطمۀ زهرا(س) نیست»، گفت: این حدیث و بسیاری از احادیث مشابه آن، نشانگر این است که ائمه(ع) حجتشان در عبادت، فاطمۀ زهرا(س) است. همچنین در روایات آمده است که وقتی حضرت فاطمه زهرا(س) به نماز میایستادند، خدا بر ملائکۀ خود فخر می‌کردند. این جایگاه و قیمت نماز مادرمان زهرا(س) را نشان می‌دهد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: اینکه موسی(ع) کلیمالله، عیسی(ع) روحالله، ابراهیم(ع) خلیلالله و پیامبر اکرم(ص) حبیبالله شد، تنها به خاطر توجه آنان به «حجةالله علی الحجج» است. انبیا و ائمه(ع) حجت هستند، اما حضرت زهرا(س) حجت بر تمام آنان است. در حدیث داریم که خدا پیغمبری را برای پیامبری کامل نکرد، مگر اینکه به فضیلت و محبت حضرت فاطمۀ زهرا(س) اقرار کردند.

 

گریۀ بر حضرت زهرا(س) هم تولّی و تبرّی است

 

با بیان اینکه قول، فعل و تقریر امام (ع) برای ما حجت است، گفت: معتقدم در روضهخوانیها باید آن چیزی که توسط خود ائمه(ع) در روایات مختلف بیان شده است، خوانده شود، البته باید شرایط زمانی را نیز مورد توجه قرار داد.

 

این ستاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه گریاندن مردم به هر شیوهای کار شایستهای نیست، تصریح کرد: اگر همان کلام معصوم(ع) در مقاتل بیان شود، اثرگذارتر خواهد بود. به بیان دیگر، باید روضهخوانی را از حضرات معصومین(ع) آموخت و بر همان اساس نیز عمل کرد.

 

حجتالاسلام خلج با بیان اینکه گریه بر امام حسین (ع) تولّی است، اما گریۀ بر حضرت زهرا(س) هم تولّی و تبرّی است، گفت: وجود اهل‌بیت (ع) وحدتآفرین است. وحدت میان مسلمانان باید در مقابل دشمنان جلوهگر شود و این همان چیزی است که رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر آن تأکید کردند.

 

وی با تأکید بر اینکه برخی افراد منویات رهبر معظم انقلاب را دربارۀ اهل‌سنّت درست فهم نکردند، اظهار کرد: برخی منویات ایشان را به صورتهای مختلف و حتی گاهی اوقات اشتباه برداشت می‌کنند.

 

حجتالاسلام خلج یادآور شد: رهبر معظم انقلاب می‌فرماید به مقدسات اهل‌ سنت توهین نکنید، این بدین معنا نیست که برای حضرت زهرا(س) روضه نخوانیم و از شهادت ایشان نگوییم. لذا به آن عده از کسانی که چنین تصوراتی از منویات ایشان دارند و معتقدند نباید همه چیز را بیان کرد، پیشنهاد می‌کنم بار دیگر بیانات ایشان را با دقت مطالعه کنند.

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/12/12/1342388/%D8%A7%D9%86%D8%A8%DB%8C%D8%A7-%D9%88-%D8%A7%D9%88%D8%B5%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85-%D9%86%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%86%D8%AF-%D9%85%DA%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D9%81%D8%B6%DB%8C%D9%84%D8%AA-%D9%88-%D9%85%D8%AD%D8%A8%D8%AA-%D8%B2%D9%87%D8%B1%D8%A7-%D8%B3

 

  • ناصر خلج

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">